Tjejskoterturen 2010

 

Lördag 20100313 stod jag och Britt-Marie vid Härolden med solen skinnande från en klarblå himmel och väntade på resten av gänget som skulle komma från Hede. De dök upp kl 11.00, efter att 2 st letat efter blåbär på sidan om leden. Det följdes ytterligare av 2 st likasinnade under resans gång. Första stoppet blev vid vindskyddet på Stöpsjön med vinden vinande i nacken. Några hade haft mardrömmar om den branta backen vi skulle bestiga, men den var inte så farlig trots allt. Efter bestigningen kom vi fram till Storrassenstugan där blev det en välförkänt fika.

 

 Efter att ha sett fina vyer och kom fram till Lofsdalen började det snöa när vi åkte över sjön. Precis vid mållinjen blev det stopp för 14 skotrar, det var 2 st tappra som lyckades ta sig upp för den branta isiga och steniga backen mot fjällhotellet, resten fick vända efter mycket om och men med skotrar som inte ville starta. Men räddaren i nöden Daniel kom till undsättning med tips, trix och genvägar så att alla kom fram till fjällhotellet till slut. Vi inkvarterades på Björnen som var ett fräscht vandrarhem.

 

Rödblommiga och vindpinade var det gott med medhavd dryck i alla former och lite tilltugg. Ett uppskattat samkväm som Gunilla ordnat med lekar, tävlingar och många skratt. Priset gick till Britt-Marie som fick en fin påskkärring som kommer att vara ett fint minne från resan. Sedan var det in i bastun för att göra oss fina till en tre rätters middag på fjällhotellet. Maten och stämningen var på topp med musiktävling och sång underhöll vi resten av gästerna till deras stora förtjusning. Eftersom den friska luften tagit ut sin rätt så blev det en ganska så tidig kväll för oss tappra tjejer.

 

Söndagen började med solsken och en god frukost. Efter lite hjälp av en trevlig kökschef fick vi igång alla skotrar igen och resan gick hemåt mot första stoppet Yttersjön, där hade vi kunnat stanna länge i solskenet. Färden fortsatte mot Råndalen vidare mot Leveråstjärn där leden var omdragen till det bättre. Framme vid Skärsjön tackade Britt-Marie för sig och drog vidare på egen hand till Kölen. Anne tog befälet och visade leden mot Nysätern hon tackad för sig vid Synderkölen. Efter hörsägen så ska tydligen en fjärde skoter försökt sig på att leta blåbär på sidan av leden.

 

Sammanfattningsvis får vi tacka Malla, Maria och Gunilla för en väl organiserad och genomförd skoterresa, vi ser redan fram emot nästa år och hoppas att ni har ork och lust att ta oss på nya äventyr.

 

Vid pennan

Anne och Britt-Marie