Reseskildring av tjejskoterturen 2007

 

 

Tjejskoterturen 2007

 

När jag hörde talas om en ”tjejskotertur” lät det som en rolig grej att pröva, vilket jag helt klart är glad att jag gjorde.

 

Deltagarna möttes kl. 10 den 3 april vid Budarsbrua i Hede (den nya skoterbron). Det var 17 damer i åldrarna 17 till 50 som dök upp redo för att utmana dom väl pistade skoterlederna.

 

Första etappen var att ta oss till Orren där vi hämtade ytterligare deltagare. Sedan bar det av till Kläppen där vi stannade för en stund för att förundras av de gamla öde fjällgårdarna som är belägna i vårt vidunderliga landskap. Det var även här som Bettan fällde ut sin ”fallskärm” efter skotern. Vädret var för övrigt vad man skulle kunna kalla högt i tak och solen tittade fram nån enstaka gång.

Vår resa fortsatte mot Rondellen. Jag väntade med spänning hur den skulle se ut mitt på fjället. Där vid Kölstugan var det planerat att vi skulle äta vår medtagna matsäckslunch men vi blev glatt överraskade, för där stod John och bjöd på nylagad ärtsoppa med punsch i chokladflaskor. Gott!

Sedan följde lördagens sista etapp mot vårt mål Storsjö Kapell. På vår väg fick vi så lov att vinka till ett gäng äldre grabbar som kört fast och fick hjälp av vår John.

 

Väl framme i Storsjö tankade vi skotrarna till morgondagens hemfärd. Lyxigt att köra ända fram till pumpen.

 

Vi inkvarterade oss vid Storsjö Fiskecamp. Vid det här laget som passagerare kändes det var ryggen satt. Därför var massagen av Ingrid välkommet och skööönt! Sedan fanns det möjlighet till dusch och bastu, vilket också var välkommet för damerna i gänget.

 

Kl. 18 serverades en 3-rätters middag på campen. Enligt mig och även de andra var maten alldeles utsökt. Jag själv uppskattade den så mycket pga att jag vid det här laget börjat bli van vid ”student –mat”.

Vi bodde i anexet och i stugorna på campen, och om det berodde på att sängen var skön eller om jag själv var utmattad efter dagen är svårt att säga. Dock kan jag medge att det var med ett leende på läpparna jag insomnade efter en lyckad skoterhike med ett gäng trevliga ”tanter”.

 

Trots bristen av pesoner i min egen ålder var resan helt okey och det var för min del härligt att komma bort från läxorna och proven ett tag. Ett härligt miljöombyte till vårt vackra landskap som omger oss av ett stort lugn!

 

Den följande dagen för hemresan tog vi en annan väg tillbaka. Vi korsade Storsjön och drog lite västerut. Sedan kom vi återigen till Rondellen, sen en fäbodvall vid Stockån via Särvsjön.

Vid Stockåa blev vi bjudna på kolbullelunch av Rune, Ulf och Torsten. Detta var lite av pricken över i’et på en lyckad resa.

 

Väl  tillbaka till Budarsbrua skildes vi åt och resan hade nått sitt slut.

 

                       

                                                                                                av Tåve Uglem