Hede skoterklubb – Medlemsutflykt Åre 25-26 mars 2006

 

Hede och Halvfari i Härliga Härjedalen

Lördag 25 mars 2006, kl.09.00 med minus 14 på termometern och strålande sol.

 

Det var de ”beställda” förutsättningarna för början på årets skotertur t.o.r. till Åre med övernattning på Hotel Continental Inn för Hede skoterklubbs medlemmar.

Vi var 37 st skotrar till start med deltagare från Hede, Vaxholm, Åkersberga, Vretstorp, Falun, Östansjö, Frösön, Alnö och Ankarsvik kan jag se i deltagarlistan. Det är väl så att damerna fortfarande är i minoritet men 9 st av den vackraste sorten deltog både som förare av egna maskiner och som passagerare.

 

Bland piloterna såg vi både rejsputtar och glidare och ändå kom vi alla fram tillsammans i tid och i god ordning utan några problem.      

Färden till Åre gick via Flatruet , Öjön, Postvallen, och Ljungris  samt vidare till Vålådalen, Ottsjö över Renfjället till Åre.  På vägen stannade vi någonstans vid Ljungris/Postvallen för att äta den medhavda lunchen som intogs med god aptit.  Vi stannade också med jämna mellanrum för samling och ev. kissning i busken.

 

I Ottsjö behövde dom flesta fylla på mer bensin och det är ingen tvekan om att 4-taktsmaskinerna är betydligt snålare än 2-taktarna.  

 

Vi anlände till hotellet vid 16 tiden och kunde installera oss i fina rum med alla faciliteter som vi kunde önska oss. Här hade rumsfördelningen gjorts i förväg så det gick smidigt.

På hotellet hade vi tillgång till all service som bastu och relax och det blev också  tid till några besök  mellan de olika rummen  före middagen som serverades kl. 19,30.

 

 Middagen bestod av en lax eller kötträtt med glass och kaffe efteråt.

( det fanns ”dom” som smakade på båda varianterna och jag kan garantera att båda smakade mycket bra, för jag vet )  

Traditionsenligt förrättade Rober Grubb prisutdelning på ”20 frågor ” mellan maten  och glassen.  Som vanligt var frågorna mycket kluriga och det blev till att gissa friskt och förstås också lyssna på rumskamrater och nära anhöriga. Vem vet att Härjedalens Landskapsinsekt heter Fjällvickerblåvinge eller vad drumliner är? Att en kompis som hänger i baren heter  Alces alces vet förståss dom flesta... o.s.v.

Det blev en helt otippad segrare detta år.  Det finns dom i klubben som kallar honom agent 009med rätt att köra på skrå! Som vanligt bjöds också på ett präktigt prisbord .

Kvällen avslutades med musikalisk underhållning och besök i baren eller snack vid borden.  Många av oss var dock trötta efter resan och tuttade ikull tidigt  

Söndag morgon serverades en utmärkt frukost före hemfärden som startade kl.09,00.

Vi körde en delvis annan väg, över Hållfjälllet till Ottsjö och vidare till Vallbo , Dörrsjön och så vidare till Tossåsen och så en god och vällagad lunch i Storsjö Kapell.

Vi stannade nästa gång vid ( världens enda?) skoterrondell som invigdes 2005 med stort deltagande. År 2005 firade ju Hede Skoterklubb sitt 30 års jubileum.  Jag påstår att dom finaste och bäst preparerade spåren finns inom klubbens revir!!?

 

Den sista etappen hem till Halvfari/Hede kördes på vad jag trodde var helt nypreparead led. Jag trodde att Robban & kompani ville impa på oss och fixat till en extra fin väg hem men det förnekades bestämt.

 

Vi skiljdes vid  Halvfari och det hördes många röster som menade att nästa år så vill vi följa med igen.   

 

Ett bestående minne och en betydande erfarenhet, som alla fjällfarare måste beakta och förbereda sig för är dom snabba väderförändringar man kan få uppleva under en så lång skotertur.  Jag  tänker då närmast på det vackra väder vi körde i till 98 % men vid körning upp mot Dörrsjön mötte vi  en kraftig vind och lite drivsnö och då blev det ganska kallt.

Skoterklubbens årliga utflykt är årets höjdpunkt på skoter för mig /oss och säkert också för de flesta deltagarna som rest ända till Hede för att vara med.  Samtidigt skall klubbledningen ha en stor eloge för sina utomordentliga arrangemang år efter år.

Jag säger gärna, om årets resa, som förre OS-generalen Samaranch brukade säga efter de olympiska spelen.   

The best game ever !

 

Var rädd om skoterklubben. Vi vill ha den hela livet.

Hälsar vi från Hede i Härliga Härjedalen

 

Tommy & Cirli Erixon