Skotertur Ottsjö 25-26 mars 2000

Lördagen den 25 mars var det återigen dags för vår årliga skoterutflykt.

Vi samlades uppe vid Halvfaridammen kl. 9.00. Målet för vår utflykt var Ottsjö i västra Jämtland. Vädret var det bästa tänkbara; sol från en klarblå himmel och några minusgrader. Vår färdledare Reidar Färnlund tog täten och prick kl.09.00 bar det iväg.

Vi åkte till Särvfjället och på Värdshuset Orren mötte ytterligare några medlemmar upp. Nu var vi totalt 37 st glada skoterentusiaster, på 36 skotrar, i olika åldrar. Färdvägen gick över Särvfjället till Storsjö där vi åt en ordentlig lunch på Storsjö Camping. Efter att ha smält maten lite och lapat lite vårsol fortsatte färden.

Stoppen längs vägen blev många i det strålande vädret, vi hade ju ingen direkt brådska.

Från Storsjö gick resan via Anarisfjällen och Dörrsjön. Uppe på Dörrsjön blåste inte en vindpust och det är tydligen ganska ovanligt!!! När vi nådde Vallbo var det inte långt kvar men skotrarna behöver ju också påfyllning ibland. "Vinnare" i tanktävlingen blev Bertil "Pe" Pettersson som lyckades få i 35 liter efter 13 körda mil! "Förlorare" blev Bo Ribbing som endast lyckades få i 11 liter efter 11 körda mil. Efter en smärre felkörning p.g.a. dålig skyltning hamnade vi tillslut på Ottsjö Värdshus.

Då alla fått ett rum eller stuga fanns tid för lite vila och bastubad före middagen. Efter maten var det dags för en liten tipsrunda, naturligtvis med skoterfrågor. I källaren var det trubadurkväll och de två trubadurerna fick så småningom hjälp av våra sångfåglar Malla och Johanna.

På söndagen var det samling kl. 10.00. Vädret var inte lika bra som lördagens men det var OK. Vi styrde kosan mot Vallbo och Vålådalen. Över fjället och ner mot Vålåsjön och Ljungris blåste det samt var markdrev. Det kanske t.o.m. snöade.

Reidar hade bokat lunch på Handelshuset i Ljungdalen och det var skönt med en stunds vila. Mätta och belåtna äntrade vi skotrarna än en gång och karavanen tog sikte på Storsjö igen. Vi hade tänkt att åka över Flatruet men på grund av vädret åkte vi till Storsjö istället. Därifrån gick hemfärden via Särvsjön och Långåleden till Särvdalen och Halvfaridammen.

Lite sorgsna över att helgen var till ända skildes vi åt men med överenskommelsen att det blir en ny tur nästa säsong. Totalt åkte vi ca 30 mil på 2 dagar och det blev endast haveri på 2 av 36 skotrar.

Vid pennan

Maria Wallin